Winter Pilsner

Etikett till Winter Pilsner

Typ av öl: Böhmsk Pilsner
Bryggt: 29 December 2014.

beer_bottles Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.25 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.18 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.05
  23 liter
(70 st 33 cl)
   6 veckor   4,9%   35,4 IBU  6,9 EBU

OG: 1051 FG:

Total mängd vatten: 32,0 liter


fermentation-icon2

Till mäsken:

Vatten: 20,0 liter Tid: 60 min Temperatur: 65℃

Vatten värms till 65℃, därefter tillsätts malt.

Steg mäskning

60 min 65℃

10 min mash out  78 ℃

Ingredienser Mängd
 Pilsnermalt  5,5 kg

thermo-hydrometer_icon

Kokningen:

Vört: 27 liter Tid: 75 min
Humle Mängd IBU Tillsätt:
Saaz 2,3 %  140 gram  35,4  60min
Saaz 2,3%  62 gram  0  0 min
 Övrigt
 Irish Moss  10 g  15 min
 Kylspiral 15 min

Övrigt:


chemical_bottle_icon_vector_blue_background_280593

Jäsningen:

Jäst: Saflager W-34/70,  2 påse Volym: 21 liter Verkligt OG: ?

Jästen fick hydrera i en liter 23 ℃  vatten innan den tillsattes till den kylda vörten.

Jäsning: 12℃ 1 vecka. Lagring 4 veckor  3℃

Datum

Brygg 2014-12-29
Flaska 2014-01-06
Färdig 2015-02-06


Kommentar:

Detta är Pilsnerbryggeriets andra pilsner. Vi var tvungen att ta in experthjälp denna gången i form av Herman. Bryggningen gick jättebra och detta pågrund av att den nya PIDen fungerade utmärkt. Vi tog i lite extra när det kom till malten. Receptet sa 5 kg men vi valde att ta ett halvkilo mera för att få en lite starkare pilsner.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s