Välkommen Ut?

Typ av öl: Engelsk Pale Ale
Bryggt: 25 Januari 2015.

beer_bottles Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.25 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.18 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.05
  23 liter
(70 st 33 cl)
   6 veckor   4,3%   35 IBU 51 EBU

OG: 1044 FG:

Total mängd vatten: 32,0 liter


fermentation-icon2

Till mäsken:

Vatten: 20,0 liter Tid: 75 min Temperatur: 63℃

Vatten värms till 63℃, därefter tillsätts malt.

Steg mäskning

30 min på 63*C

30 min på 68*C

15 min 72*C

Ingredienser Mängd
Amerikansk Pale Ale Malt 2,70 kg
Belgisk 6-kornigt Pale Ale Malt 1,00 kg
Pilsnermalt  1,00 kg
Crystal 300 0,25 kg
 Vienna Malt  0,25 kg

thermo-hydrometer_icon

Kokningen:

Vört: 28 liter Tid: 60 min
Humle Mängd IBU Tillsätt:
Nelson sauvin 12.2%  20 gram  24  60min
Cascade 7,1%  15  gram  5  15 min
Nelson sauvin 12,2%  24 gram  6  5 Min
 Övrigt
 Iirish Moss  10 g 15 min
 Kylspiral 15 min

Övrigt:


chemical_bottle_icon_vector_blue_background_280593

Jäsningen:

Jäst: Safel Us-05 Volym: 24 liter Verkligt OG: 1044

 

Jäsning: 24℃ 1 vecka. Lagring 4 veckor  12℃

Datum

Brygg 2015-01-25
Flaska 2014-02-01
Färdig 2015-03-05


Kommentar:

Lite utrensning av skafferiet, Tog lite av allt som var kvar i malten, när det kom till humlen gick jag på våran första öl, Pal Al, som blev väldigt bra. Namnet kommer från Emma då tillökningen i familjen är beräknad samtidigt som ölen blir drick färdig.  Denna ölbryggning gick väldigt bra trotts att den var väldigt oplanerad.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s