Liten uppdatering om hur det går

Samuel Adams Boston Lager klonen har nu stått sin första vecka i jäskylen och hållits på en konstant temperatur på 12 grader, Sedan höjdes temperaturen upp till 16 grader under ett dygn innan ett FG togs som visade 1,014, Nästan där ! vi skall till 1,012 så blir vi nöjda.

 

Samuel Adams Boston Lager vört

Samuel Adams Boston Lager vört

Vörten såg klar och fin ut :)

Nu åker den tillbaka in i kylskåpet men denna gång sängs temperaturen till 3 grader och den torrhumlas nu med Hersbrucker 30 gram pellets

Vår Pale Ale som fick namnet Välkommen Ut står på jäsning i 21 grader och kommer att få stå några dagar till innan det är dags att sänka temperaturen till 12 grader,

Det har även satts lite etiketter på flaska och den absolut snyggaste etiketten hittills tycker jag

Pilsner NO 1 etikett

Pilsner No. 1 etikett

Så ser den ut på flaskan

 

Pilsner no 1

Magnus har nu byggt en Pid till kylskåpet vilket gör att vi nu kan hålla en väldigt exakt temperatur så ölet blir perfekt. Han återkommer säkerligen med ett långt och fylligt inlägg om hur han gjorde detta.

Även Hermans Winter Pilsner börjar hitta formen och mina farhågor om att den blev lite alkoholstark och att styrkan skulle ta över smaken verkar inte vara ett problem, vi får nog ge den en vecka eller två innan vi kan utvärdera den helt.

Om jag inte minns rätt blir det är det Vm i Falun snart så det kanske blir en Kalla pilsner?

Etikett till Winter Pilsner, där vi valde att helt byta stil... Loire konstigt, då det äntligen är en Pilsner, som Pilsnerbryggeriet brygger!

Etikett till Winter Pilsner, där vi valde att helt byta stil… Lite konstigt, då det äntligen är en Pilsner, som Pilsnerbryggeriet brygger!

Over and Out

/ Johan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s