Pilsner Urquell

PilsnerBryggeriet Urquell

Pilsnerbryggeriet Urquell

Typ av öl: Pilsner
Bryggt: 25 Februari 2015.

beer_bottles Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.25 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.18 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.05
  23 liter
(65 st 33 cl)
   6 veckor   4,8%   25 IBU  9 EBU

OG: 1,053 FG: 1,012

Total mängd vatten: 38,0 liter


fermentation-icon2

Till mäsken:

Vatten: 20,0 liter Tid: 90 min Temperatur: 63℃

Vatten värms till 63℃, därefter tillsätts malt.

Steg mäskning

60 min på 63*C

20 min på 65*C

10 min på 78*C

 

Ingredienser Mängd
Pilsnermalt 5,0 Kg

thermo-hydrometer_icon

Kokningen:

Vört: 27 liter Tid: 60 min
Humle Mängd IBU Tillsätt:
Saaz 3,6%  60 gram  24  60min
Saaz 3,6%  24 gram  3  10 min
Saaz 3,6%  16 gram  0  0 Min
 Övrigt
 Kylspiral 15 min

Övrigt:


chemical_bottle_icon_vector_blue_background_280593

Jäsningen:

Jäst: Wyest 2001 Pilsner Urquell Volym: 23 liter Verkligt OG: 1048

Första gången som vi använde oss av flyttande jäst.

Vi körde den i jäskylen med STC1000+ programmet för lageröl. Suveränt!

Lagring 4 veckor  12℃

Datum

Brygg 2015-02-25
Flaska 2015-04-07
Färdig 2015-05-06


Kommentar:

Ölen blev väldigt bra men tyvärr så missade vi att hälla i protafloc men vi testade att gelatin krascha istället vilket gav oss en riktigt fin och klar öl.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s