West Coast Ale

Pilsnerbryggeriets West Coast Ale

west coast ale jpg

Typ av öl: Amerikansk Pale Ale
Bryggt: 29 juli 2015.

beer_bottles Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.25 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.18 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.05
  22 liter
(65 st 33 cl)
   4 veckor   5,1%   45 IBU  50 EBU

OG: 1,050 FG: 1012

Total mängd vatten: 38,0 liter


fermentation-icon2

Mäskning:

Vatten: 20,0 liter Tid: 60 min Temperatur: 65℃

Vatten värms till 65℃, därefter tillsätts malt.

Stegmäskning:

30 min på 65*C

30 min på 69*C

Avslutar med höjning till 78*C före lakning.
Tillsätter resterande 18 liter värmt vatten (ca 78*C) i samband med lakning.

 

Ingredienser Mängd
Pale Ale MaltCaramel Crystal 50 LSpecial B  4,2 kg0,5 kg0,1 kg
Summa malt 4,8 kg

thermo-hydrometer_icon

Kokningen:

Vört: 27 liter Tid: 60 min
Humle Mängd IBU Tillsätt:
 Cascade 7,1%  30 gram  60 min
Northern brewer 6% 25 gram  60min
Amarillo 9,2%  10 gram  10 Min
 Mosaic 13,4%  10 gram  10 min
 Övrigt
 Irish Moss (flockmedel)  8 g  15 min
 Kylspiral 15 min

Övrigt:


chemical_bottle_icon_vector_blue_background_280593

Jäsningen:

Jäst: BRY-97 American West Coast Ale  2 påsar. Volym: 21 liter Verkligt OG: –
Jäsning: 18℃ 20 dagar. Lagring 4 veckor  12℃

Datum

Brygg 2015-07-29

Sekundär 2015-08-14
Flaska 2015-09-10
Färdig 2015-10-10


Kommentar:

Tanken var att brygga en välhumlad Pale Ale.  Utgick huvudsakligen från amerikanska humlesorter och använde torrjäst denna gång. Ölen kommer sekundärjäsas samt torrhumlas med Amarillo 25 gram i 10 dagar i sekundärkärlet, därefter gelatinkrashas för att bli klar. Sedan tappning på flaska.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s