Markus Bröllopspilsner

Markus Bröllopspilsner

IMG_3579

Här kommer brudgummens pilsnerrecept

Typ av öl: Tjeckisk Pilsner
Bryggt: 22 Oktober 2015.

beer_bottles Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.25 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.18 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.05
  22 liter
(65 st 33 cl)
   4 veckor   5,2%   30,5 IBU  9 EBC

OG: 1,052 FG: 1013

Total mängd vatten: 32,0 liter


fermentation-icon2

Mäskning:

Vatten: 20,0 liter Tid: 60 min Temperatur: 65℃

Vatten värms till 65℃, därefter tillsätts malt.

Stegmäskning:

40 min på 65*C

20 min på 68*C

Avslutar med höjning till 78*C före lakning.
Tillsätter resterande 12 liter värmt vatten (ca 78*C) i samband med lakning.

 

Ingredienser Mängd
Pilsnermalt

Crystal malt 50

Vetemalt

 3,9 kg

0,1 kg

0,1 kg

 

Summa malt 4,1 kg

thermo-hydrometer_icon

Kokningen:

Vört: 27 liter Tid: 60 min
Humle Mängd IBU Tillsätt:
 Amarillo 8,5 % 20 gram  21 60 min
Saaz 3,1% 20 gram  7  45 min
Saaz 3,1% 18 gram  2,5 10 min
 Saaz 3,1% 18 gram  0 min
 Summa  76 gram  30,5
 Övrigt
 Irish Moss (flockmedel)  8 g  15 min
 Kylspiral 15 min

Övrigt:


chemical_bottle_icon_vector_blue_background_280593

Jäsningen:

Jäst: W34/70. Volym: 23 liter Verkligt OG: 1,052

Verkligt FG: 1.013

Jäsning: 18℃  dagar. Lagring 4 veckor  12℃

Datum

Brygg 2015-10-22
Flaska 2015-12-12


Kommentar:

Vattenjustering.

20 l  mäskvatten
6 ml Mjölksyra
3 gram CaSo4
3 gram MgSo4
12 liter lakvatten
1,5 gram CaSo4
1,5 gram MgSo4

Jästutbyte 75 %

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s