American Amber Ale

OK. Detta är väl egentligen ingen stout, men den har en liten ton av kaffe, precis som många stouts och dessutom var den god så vi la receptet här också.

Indan Pale

Pilsnerbryggeriet Indian Ale

American Amber Ale

19,99 litres
All Grain
1,056~OG  →  1,013~FG  →  5,6%ABV 40 IBU 12,9°L SRM
Yeast
Fermentis – Safale US-05
  US-05 – Safale US-05
Fermentis (Ale)
16 mlitres
Fermentables
5,4 kilograms
  Pale Ale
37ppg, 3°L
3 kilograms
55,6%
  Corn flakes
23ppg, 0°L
1,2 kilograms
22,2%
  Munich (Light)
33ppg, 10°L
0,6 kilograms
11,1%
  Wheat
37ppg, 2°L
0,4 kilograms
7,4%
  Pale Chocolate
29ppg, 200°L
0,2 kilograms
3,7%
Hops
95 grams
  Citra
10,9%, Leaf
50 grams
  Hallertau Blanc
8,3%, Pellet
25 grams
  Chinook
10,4%, Leaf
20 grams
Miscellaneous
5 mlitres, 17 grams
  Wort Chiller
Other
  Bikarbonat
Water Agent
5 grams
  CaSo4
Water Agent
5 grams
  Lactic Acid
Water Agent
5 mlitres
  MM klar
Fining
5 grams
  Epsom Salt
Water Agent
2 grams
2 step infusion
75 minutes, 30,74 litres
  Strike
Target 54°C
16,90 litres at 59°C
10 minutes
  Infusion 1
Target 54°C
(null) at 100°C
20 minutes
  Infusion 2
Target 68°C
8,38 litres at 100°C
45 minutes
  Sparge 5,46 litres at 77°C
Boil
75 minutes, 23,93 litres
  Chinook hops
10,4%, Leaf
20 grams
60 minutes (+15)
  Bikarbonat
Water Agent
5 grams
60 minutes (+15)
  Wort Chiller 15 minutes (+60)
  MM klar
Fining
5 grams
15 minutes (+60)
  Citra hops
10,9%, Leaf
50 grams
10 minutes (+65)
Ferment
15 days, 2 stages
  Start fermentation 19°C
8 days (+0 days)
  Hallertau Blanc hops
8,3%, Pellet
25 grams
7 days (+8 days)
  Rack to secondary 19°C
7 days (+8 days)
Notes
Mäskning: 20 min 54 C, 68 C 40 min
Pale Choclatecmalt i vid mash out.

Kok 75 min
Ptr boil OG = 1,049
OG mål: 1,057

Vattenprofil: rocky mountains

5 ml lactol
5 gram bicsrbonat
2 gram maSo
5 gram KaSo
För 20 liter mäskvatten
PH blev 5.2
1 fingernagel jästnäring.