Die drei Bruder Hallertauer Pils

Här följer receptet på en tysk pilsner med de tre varianterna på Hallertauer humle: Perle, Blanc och Mittlefrü.

 

Namn: Hallertaü
Öltyp: 1A – Modern ljus lager
Bryggare: Johan
Datum: maj 2017
Volym: 19 l
OG: 1,054
FG: 1,013
Alkohol: 5,5%
IBU: 43
EBC: 9
Jäst
Fermentis – Saflager W-34/70 Torrjäst, 2 paket
Malt:
Pilsnermalt(Viking) 4,600 kg 92%
Vetemalt (Weyermann) 0,400 kg 8%
Humle:  Alfasyra
Hallertau Blanc 25 g 60 min  8,3
Hallertauer Perle 25 g 60 min  6,9
Hallertauer Perle 20 g 1 min  6,9
Hallertau Blanc 20 g 1 min  8,3
Hallertauer Mittelfrüh 20 g 1 min  4,2
Övriga ingredienser
Irish Moss / 10,0 g  15 min
Gelatin 5 gram Sekundärjäsning
Mäskning: 65*C  1 timma
Koktid:  1 timma

 

Vattenbehandling:

Mäskvolym : 20 liter
Lakvolym : 12,4 liter
Vattenbehandling
 
20 liter mäskvatten (pH 5,3)
7 ml mjölksyra
3 gram CaSo4
3 gram MgSo4
Tillsättes innan malten slås i.
 
13 liter lakvatten
2 gram CaSo4
2 gram MgSo4

 

 

 

 

 

 

 

Annonser