Kungsbacka Weissbier

 

weissbier

WEISSBIER

Typ av öl: Weissbier
Bryggt: 29 Augusti 2015.

beer_bottles Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.25 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.18 Skärmavbild 2014-11-18 kl. 20.52.05
  22 liter
(65 st 33 cl)
   4 veckor   5,3%   14 IBU  10 EBU

OG: 1,054 FG: 1012

Total mängd vatten: 34,0 liter


fermentation-icon2

Mäskning:

Vatten: 20,0 liter Tid: 75 min Temperatur: 65℃

Vatten värms till 65℃, därefter tillsätts malt.

75 min på 65*C

Avslutar med höjning till 78*C före lakning.
Tillsätter resterande 15 liter värmt vatten (ca 78*C) i samband med lakning.

Ingredienser Mängd
Vetemalt

Pilsnermalt

2,5 kg

2,3 kg

Summa malt 4,8 kg

thermo-hydrometer_icon

Kokningen:

Vört: 27 liter Tid: 75 min
Humle Mängd IBU Tillsätt:
 Hersbrucker 2.1 %  40 gram  70 min
Saaz 3,1% 16 gram  70 min
Svartpepparkorn  1g  30 min
Korianderkorn  1 g  30 min
 Övrigt
 Irish Moss (flockmedel)  8 g  15 min
 Kylspiral 15 min

Övrigt:


chemical_bottle_icon_vector_blue_background_280593

Jäsningen:

Jäst: Munchen Weissbier 2st Volym: 21 liter Verkligt OG: 1,052

Verkligt FG:1,012x

Jäsning: 18℃  dagar. Lagring 4 veckor  12℃

Datum

Brygg 2015-08-29
Flaska 2015-09-10
Färdig 2015-10-10


Kommentar:

1 gram Koriander gav ingen smak. Har i efterhand läst att man kan ta ca 5 gram.
Ölen behövde stå kallt i ca 2 månader för att bli riktigt fin i smaken.
En av våra bättre öl.

Annonser